HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van de familie Boons

Zonne-energie van de familie Boons

In de idyllische streek van het Overijsselse Welsum woont de familie Boons. Ze runnen daar een biologische melkveehouderij. Vader Joost vindt het belangrijk om op een goede en natuurlijke manier om te gaan met zijn dieren. Dat kreeg hij van huis uit mee: zijn vader startte de biologische traditie en Joost nam het over. Zijn vrouw Dorien werkt als zzp’er in de zorg. Op het dak van de stallen liggen 1200 zonnepanelen, die genoeg goeie energie opleveren voor 60 huishoudens.

Meer over deze bron

Van Brabant naar Welsum
Oorspronkelijk komt de familie Boons uit Brabant. En dat is te merken: de Brabantse humor en gastvrijheid zijn er helemaal. Terwijl wij koffie drinken spelen zijn dochters en zoon in het zwembad. De meiden zijn gek op paardrijden en hebben dan ook een eigen pony. Hun zoon is fanatieke voetballer. De familie is echt één met de natuur en doet alles zo goed mogelijk volgens de regels. ‘We hebben een rijtje bomen in het weiland gezet, zodat de koeien lekker schaduw hebben als de zon flink schijnt’, vertelt Joost.

Goeie energie uit Welsum
En die zon wordt ook gebruikt om goeie energie mee op te wekken. Met 1200 zonnepanelen voor maar liefst 60 huishoudens. En die energie verkoopt de familie Boons via Vandebron. Ben jij één van de huishoudens die binnenkort stroom uit Welsum ontvangt? Meld je dan snel aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.