Zonne-energie van Leo en Henriëtte Moonen

Met 1.021 zonnepanelen wordt in het Limburgse Nederweert energie opgewekt, dankzij Leo en Henriëtte Moonen.

Meer over deze bron

Heerlijk zeilen over de Maasplassen
De vader van Leo heet Wiel en woont nog op het erf in het huis dat ooit door zijn vader gebouwd is. Als hobby houdt Wiel schapen van het soort Texelaers. Het kleine groepje schapen is zo aan hem gewend dat ze als makke lammetjes achter hem aan lopen. Verder varen Leo en Henriëtte graag met hun zeilboot een rondje over de Maasplassen. “Vorig jaar werden we zelfs tweede tijdens het clubkampioenschap. Maar dat hadden we misschien meer te danken aan de fouten van de andere deelnemers dan aan ons eigen talent”, lacht Leo.

Goeie energie van 1.021 zonnepanelen
Veel tijd voor zeilen is er namelijk niet. Nadat het pluimveebedrijf een aantal jaar geleden gedwongen moest krimpen zijn Leo en Henriëtte een nieuwe koers ingeslagen met het familiebedrijf. Ze exploiteren nu ook een opslagruimte voor kleine bedrijven in de oude kippenloodsen en hebben een biologische tak in Roemenië opgezet waar met lokale werknemers soja en zonnebloemen worden verbouwd. Daarbij zijn ze trots eigenaar van maar liefst 1.021 zonnepanelen. En de goeie energie die ze daarmee opwekken? Die verkopen ze via Vandebron.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.