HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van NaGa Solar - Zonnepark Louisegroeve

Zonne-energie van NaGa Solar - Zonnepark Louisegroeve

Solarfield Louisegroeve in Limburg is een heel bijzonder zonneveld. Deze groeve deed vroeger namelijk dienst als bruinkoolgroeve en werd later gebruikt als stortplaats. Geen duurzame gedachte, dachten ze bij NaGa Solar, die het zonnepark ontwikkelde. Anno 2018 is deze stortplaats omgetoverd tot een zonneveld met 10.573 panelen, goed voor de stroomvoorziening van circa duizend huishoudens. Hiermee is dit het eerste en tevens grootste zonneveld van Limburg.

Meer over deze bron

Dit project is niet alleen bijzonder omdat de stortplaats nu dient als energiebron, maar ook omdat het zonneveld gebruikt wordt als testlocatie. In samenwerking met de grondeigenaar, DSM, wordt hier veel onderzoek gedaan naar de innovatie van zonnepanelen. Zo zijn de zonnepanelen van Solarfield Louisegroeve met speciale door DSM ontwikkelde materialen gemaakt wat er voor zorgt dat de panelen langer meegaan en dat ze een hogere energie-omzet hebben per paneel. Voor DSM is Solarfield Louisegroeve een uitstekende mogelijkheid om hun nieuwe technologie in de praktijk te testen en waar mogelijk te verbeteren. Zo wordt de technologie van zonnepanelen steeds weer een beetje beter.Het team van NaGa Solar is volop bezig met de ontwikkeling van duurzame energie met grootschalige zonne-energieprojecten. ‘Naast zonnepanelen op de grond, op daken en parkeerterreinen zijn we ook bezig met drijvende zonnepanelen, aldus NaGa Solar. Voor NaGa Solar is zonne-energie de toekomst, waarvan Solarfield Louisegroeve een prachtig voorbeeld is.

Word jij enthousiast van deze bijzondere energiebron? Meld je dan nu aan bij Solarfield Louisegroeve.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.