HomeEnergiebronnen

Windenergie van Jaap en Feikje

Windenergie van Jaap en Feikje

In het Friese Molkwerum wonen Jaap en Feikje. Eind jaren zeventig kochten ze daar hun kleine boerderij en hielden ze als hobby een kleine kudde schapen. Veertig jaar later staat er een windmolen op het erf waar ze zelf hun elektriciteit van afnemen. Daarnaast produceert de windmolen nog genoeg goeie energie voor ruim 700 andere huishoudens. En die goeie energie verkopen ze via Vandebron!

Meer over deze bron

Onderwijs én het boerenleven
Toen Jaap en Feikje in 1978 hun achttiende eeuwse boerderij kochten, waren ze beiden werkzaam in het onderwijs. En dat hebben ze niet naast zich neergelegd! Feikje geeft nu nog les bij een theatergroep en Jaap is betrokken in het landbouwonderwijs. Dat alles naast hun boerenbedrijf, dat ze na al die jaren nog steeds runnen.

Zelfvoorzienend dankzij Vandebron
In 1996 kwam de eerste windmolen op het erf. Twee molens later staat er nu een moderne windturbine, waarmee ze genoeg goeie energie produceren voor ruim 700 huishoudens! Maar dat is niet het enige. Jaap en Feikje krijgen sinds kort ook hun eigen elektriciteit direct van de windmolen. En dat is voor windmolens behoorlijk uniek! De investering in de benodigde kabels en omvormers hebben Jaap en Feikje kunnen doen dankzij de inkomsten van Vandebron. En daar zijn ze Vandebron dankbaar voor! Het uiteindelijke doel is om een elektrische auto te kopen die ook direct opgeladen wordt met stroom van de windmolen. Dat is pas duurzaam!

Wil jij Jaap en Feikje helpen om hun doel te realiseren? Meld je dan nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.