Zonne-energie van Veenstra

Tseard en Grietje wonen samen op hun boerderij in Surhuizum. Hier hebben zij twintig kippen en vijf katten los over de boerderij lopen. Daarnaast hebben zij 220 koeien in hun stal staan. Op het dak van deze stal hebben zij 764 zonnepanelen laten leggen. Deze wekken voor ongeveer 80 huishoudens aan goeie energie op!

Meer over deze bron

Veenstra is een echt familiebedrijf. In 2000 heeft Tseard de boerderij van zijn vader overgekocht. In 2016 hebben Tseard en Grietje de eerste zonnepanelen laten leggen om hun bedrijf in de komende jaren energieneutraal te maken. ‘We willen graag de co2 uitstoot compenseren’, geeft Tseard aan.

Bij Veenstra zorgen ze ervoor dat de koeien een goed verblijf hebben. Zo hebben ze comfortabele ligbedden en draaiende borstels in de stal geplaatst en gaan ze in de zomer naar buiten. Tseard houdt zich daarnaast ook bezig met het behoud van de natuur en het landschap in de omgeving. Hij is namelijk aangesloten bij de vereniging Noardlike Fryske Wâlden. Hier zet hij zich in voor de weidevogel.

Ook goeie energie ontvangen van Veenstra? Meld je dan nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.