HomeEnergiebronnen

Windenergie van Johan ter Schuur

Windenergie van Johan ter Schuur

In het Groningse Borgsweer staat de windmolen van Johan ter Schuur. Hij is een enthousiaste ontwikkelaar van windenergie en al tientallen jaren betrokken bij meerdere windprojecten in het noorden van het land. Één van de echte windpioniers dus.

Meer over deze bron

Op zoek naar een plekje voor zijn eigen molen
Bij zijn eerste baan bij een ingenieursbureau in Groningen, analyseerde en ontwikkelde Johan processen die te maken hadden met energie, waaronder het aardgas in de bodem. Dankzij een vriend die stage liep bij een windmolenfabrikant werd hij in die tijd op het spoor van windenergie gebracht. In die periode kon er alleen een windmolen komen, als er capaciteit op het elektriciteitsnet beschikbaar was. “Bij het zien van veel gaslocaties dacht ik, hier zou goed een flinke elektriciteitskabel in de grond kunnen liggen om een windmolen op aan te kunnen sluiten,” vertelt Johan. Door de ervaringen die hij daar opdeed, ging hij zelf op zoek naar een locatie voor zijn eigen molen.

Goeie energie van Johan
Uiteindelijk vond Johan een goede locatie in het Groningse Borgsweer, waar het altijd lekker waait. Met de eigenaar van de grond, die zelf niet wilde realiseren maar voor een vergoeding wel een molen wilde, kwam hij tot een akkoord. Nu draait zijn molen al jaren volop en levert hij goeie energie via Vandebron. Ook klant worden van Johan? Dat kan! Vraag meteen een vrijblijvende offerte aan.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.