HomeEnergiebronnen

Windenergie van Familie de Visser

Windenergie van Familie de Visser

Martin, Femke en hun drie kinderen wonen aan de Knardijk in Lelystad. Op de akkers van hun bedrijf groeien door het jaar heen onder andere aardappels, uien, bieten, tarwe en soms wat tulpenbollen. Met de windmolen op hun erf wekken ze genoeg energie op voor 350 huishoudens.

Meer over deze bron

Duurzame energie als basisvoorziening
Martin groeide op in Dronten en Middelharnis, waarna hij naar Lelystad verhuisde. Daar nam hij in 2001 de boerderij van zijn vader over. Op de akkers groeien door het jaar heen onder andere aardappels, uien, bieten, tarwe en soms wat tulpenbollen. “Het verbouwen van voedsel ligt aan de basis en stroom is ook een basisvoorziening,” vertelt Martin. “Vandaar dat ik de stap om zelfvoorzienend te zijn in energie logisch vond.” Inmiddels heeft het geresulteerd in 26 zonnepanelen op het dak, en is het huis van de familie beter geïsoleerd. In 2004 ontwikkelde hij samen met vier anderen een tiental windmolens langs de Knardijk, waarvan drie van hem zijn. Daarnaast werkt Martin veel samen met andere boeren in de buurt, zodat ze machines en de kosten van het onderhoud ervan kunnen delen.

Goeie energie voor zo’n 350 huishoudens
Toen Martin de boerderij overnam maakte hij plannen voor een windmolen op zijn erf: “De vergunning was snel binnen, maar de kosten voor de netinspanning waren aanvankelijk te hoog. Na verandering in de wetgeving kon het wel.” In 2001 volgde de windmolen, waarvan de goeie energie nu via Vandebron verkocht wordt aan 350 huishoudens. Ben jij daar één van? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.