HomeEnergiebronnen

Windenergie van Leo Bovee

Windenergie van Leo Bovee

Leo is geboren en getogen in de Noordoostpolder. En hij is er ook niet meer weggegaan. Toen hij zijn bollenbedrijf verkocht, besloot hij zijn windmolen te houden. “Want eigen stroom uit de polder, dat is pas écht groene polderstroom,” aldus Leo. Nu verkoopt hij zijn goeie energie via Vandebron.

Meer over deze bron

Naast Flevobloembollen, ook écht groene polderstroom
Leo is een rasechte polderbewoner. Drie jaar na de drooglegging van de Noordoostpolder, werd hij er geboren. Eigenlijk was Leo helemaal niet van plan de landbouw in te gaan. Hij werkte als technicus bij een printerbedrijf. Maar toen zijn schoonvader een opvolger nodig had voor zijn bloembollenboerderij, twijfelde hij niet lang. Toen Leo het bedrijf eenmaal had overgenomen, liep de boerderij op rolletjes en was het al snel tijd om een nieuw project te starten. Na wat onderzoek was hij er uit. Het werd een windmolen. “De aarde heeft zoveel energie te bieden en windenergie is een van de puurste vormen hiervan.”

De toekomst: nóg meer goeie energie
In 2001 verkocht Leo zijn boerderij, maar zijn windmolen wilde hij absoluut niet kwijt. Daarom verkocht hij niet al zijn land: hij hield een stukje, waar zijn windmolen op staat. En hij is nog veel meer van plan: “Misschien bouw ik de rest van dit stuk land wel vol met zonnepanelen, zodat ik nog meer huishoudens kan voorzien van goeie energie.” Help jij Leo met doorinvesteren? Meld je dan snel aan! Zo maak jij samen met Leo Nederland steeds een stuk duurzamer.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.