HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Familie Ros

Zonne-energie van Familie Ros

Tussen Heerenveen en Wolvega ligt de boerderijcamping De Geele Bosch van Bill, Ella, Michel, Johan en Alinde Ros. De camping heeft haar naam te danken aan het bos waaraan de boerderijcamping grenst. Op de stal waar de knuffelkoeien staan, heeft de familie Ros 520 zonnepanelen laten leggen. Deze panelen wekken voor ruim 50 huishoudens goeie energie op!

Meer over deze bron

De camping is gelegen in een omgeving met vele fiets- en wandelmogelijkheden. Vanwege de vele activiteiten is de camping ook zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen die kennis willen maken met het boerenleven. Op de camping worden verschillende activiteiten door Bill, Ella en hun zoon, Michel georganiseerd. Zo kunnen de kinderen tokkelen, op avontuur in het bos, met de pony knuffelen, skelteren en trampolinespringen. Voor de volwassene heeft Ella een Airbnb opgezet en wordt er iedere winter een wintermarkt georganiseerd.

Alles wat ze doen op de boerderij, doen ze met passie. Zo houden Ella en Michel zich voornamelijk bezig met de bezoekers en zijn Bill en Johan veel met het land en de dieren bezig. Bill gelooft namelijk niet in monocultuur, ze proberen zoveel mogelijk biodiversiteit aan te brengen op de landerijen. Hij geeft aan dat je moet afwisselen om het land in goede conditie te houden. Dit geldt ook voor de koeien. ‘Je moet altijd zorgen dat er genoeg balans in de koeien zit, in de lengte en in de breedte’, geeft Bill aan. Op deze manier zorgt hij samen met Johan voor vitale koeien.

Ook goeie energie van de boerderijcamping ontvangen? Meld je dan nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.