HomeEnergiebronnen

Windenergie van Deltawind

Windenergie van Deltawind

Op Goeree-Overflakkee staan vier windmolens die eigendom zijn van 2.200 lokale bewoners. Samen bouwen zij mee aan het verduurzamen van Nederland. Met deze windmolens wordt er energie opgewekt voor 11.000 huishoudens. Hun energie delen ze namelijk via Vandebron.

Meer over deze bron

Van weiland, tot windpark
Coöperatie Deltawind ontstond in 1989 in de woonkamer van oprichter David Mol. Vanuit het idee dat Goeree-Overflakkee best zelf haar energie op kon wekken, werd een weiland aangewezen: “Daar moet een windmolen komen!” Nu staat er een heus windpark met vier windmolens. Na vernieuwingen en innovaties door de jaren heen, telt Windpark Battenoert in Nieuwe-Tonge nu vier windturbines.

Goeie energie voor 11.000 huishoudens
Directeur Monique Sweep vindt dat ook de rest van Nederland energie van Deltawind kan gebruiken: “Ons eiland is geschikt voor het opwekken van energie en niet overal in Nederland kan dat zo goed als hier. De energie die we opwekken, kunnen we met 11.000 huishoudens delen. En dat doen we via Vandebron.” Ook goeie energie van coöperatie Deltawind? Dat kan! Vraag snel een vrijblijvende offerte aan.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.