HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van familie Wennekers

Zonne-energie van familie Wennekers

Onder de rook van Schiphol grazen 350 paarden op een klein paradijs van 38 hectare: Stal Wennekers. Op de vier schuren van deze stal liggen 3.024 zonnepanelen. De goeie energie die daarmee geproduceerd wordt, verkoopt Jos Wennekers via Vandebron.

Meer over deze bron

Van klein akkerbouwbedrijf, tot groot paardensportcentrum
Jos Wennekers begon op zijn achttiende met een klein akkerbouwbedrijf in Aalsmeer. Dit kleine bedrijfje is vijftig jaar later uitgegroeid tot het paardensportcentrum, dat hij runt met twee van zijn zoons. De oudste is van de techniek, de jongste beheert het kantoor en Jos beheert het land. Tussen de bedrijven door rennen inmiddels ook drie kleinkinderen rond.

Goeie energie voor 129 huishoudens
Langzamerhand is Jos het bedrijf steeds meer aan het overdragen aan zijn zoons. Dus toen projectontwikkelaar Janszon hem in 2014 benaderde voor de bouw van zonnepanelen was de beslissing snel gemaakt: “Je moet toch in de toekomst kijken en iets achterlaten voor de volgende generaties.” Dat ze met hun daken nu zonne-energie opwekken vinden de mannen een mooi idee: “Dan kunnen ze de kolencentrales weer een stukje lager zetten.” Deze goeie energie is genoeg voor maar liefst 129 huishoudens. Wil jij ook goeie energie Vandebron? Meld je vandaag nog aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.