HomeEnergiebronnen

Windenergie van Roosendaalsche Vliet

Windenergie van Roosendaalsche Vliet

Dag in, dag uit waait de wind over de Roosendaalse akkers en weilanden. Eenentwintig agrarische ondernemers hebben de handen ineen geslagen en besloten de wind slim te gebruiken. Met drie windmolens wekken ze in totaal voor 4628 huishoudens aan duurzame stroom op. En die goeie energie verkopen ze via Vandebron.

Meer over deze bron

Naast het boerenbedrijf óók bijdragen aan een duurzamere wereld
Het initiatief van de boeren stamt uit 2002. Toen begonnen ze met het maken van alle plannen voor het windpark. Dertien jaar later stonden de drie windturbines er dan eindelijk “Als agrarische ondernemers wilden wij niet alleen aardappelen rooien of melkveehouder zijn,” zegt Jan Denissen. “We wilden ook een stukje bijdragen aan een duurzamere wereld.”

Roosendaalse energie via Vandebron
“Als een windmolen één uur op volle toeren draait, kan hij voor een jaar energie opwekken voor één huishouden!” vertelt boer Jan Denissen enthousiast. Via Vandebron verkoopt Roosendaalsche Vliet hun goeie energie. Ze wekken met hun windmolens genoeg stroom op voor 4628 huishoudens. Wil jij daar ook deel van uitmaken? Vraag dan snel een vrijblijvende offerte aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.