HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Melkfeebedriuw De Boer

Zonne-energie van Melkfeebedriuw De Boer

De twee broers Jan Rienk en Gosse runnen een melkveebedrijf in Drachtstercompagnie. Hun andere broer Bert heeft 10 kilometer verderop een eigen melkveehouderij. Jan Rienk en Gosse hebben na de heropbouw van hun stallen 830 zonnepanelen op de daken laten leggen. Deze panelen wekken genoeg op voor ongeveer 80 huishoudens.

Meer over deze bron

De melkveehouderij van Jan Rienk en Gosse bestaat uit 210 koeien, 60 stuks jongvee en een flink stuk land waar ze gras, maïs en voederbieten op verbouwen. Deze gewassen dienen als voer voor de koeien. Het bedrijf is altijd al bezig geweest met milieubehoud. Zo hebben er altijd bloemen wallen om de weilanden gestaan om de ecologie rond de boerderij te stimuleren. Daarnaast lopen de koeien minimaal 8 uur per dag buiten. ‘Het land is tenslotte voor gewassen en koeien, niet voor zonnepanelen, die horen op het dak’, aldus Jan Rienk. Waarschijnlijk gaat één van de dochters van Gosse het bedrijf voortzetten. Zij wordt dan de 4e generatie van Melkveebedrijf De Boer. Met de investering in de zonnepanelen hebben de twee broers het bedrijf klaar gemaakt voor de toekomst.

Ook goeie energie ontvangen van de broers de Boer? Meld je dan nu aan of neem contact op voor een persoonlijk energie aanbod.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.