Zonne-energie van familie Migchels

Onder de daken van een pluimveeboerderij op het gebied De Esch in het Oostgroningse Onstwedde woont de familie Migchels. Samen met hun scharrel- en biolegkippen, en een beagle Joy. Op de daken van de familie Migchels liggen sinds maart 2016 pal in de zon ruim 1.400 zonnepanelen.

Meer over deze bron

Goeie energie opwekken met “dat ding in de lucht”
Voor de familie Migchels was de stap naar zonne-energie niet meer dan logisch. “Het is heel arbeidsvriendelijk,” vertelt Harry. “Dat ding, de zon, dat ding hangt gewoon in de lucht. En op de daken van hun stallen was ruimte genoeg.” Dankzij al deze ruimte en de duurzame manier van werken produceert de Esch veel meer zon dan het bedrijf zelf verbruikt: “We zitten ruim in onze zon”.

In de toekomst nóg meer verduurzamen
In de toekomst wil het bedrijf nog verder verduurzamen door energie te besparen. “Energie besparen is een proces dat continu doorgaat. Zo had je een vroeger een gewone lamp, en nu zijn het LED’s,” zegt Harry. “Je wordt zelf ook steeds bewuster. Vroeger kocht je gewoon iets, nu neem je ook het verbruik mee.” De goeie energie die de familie Migchels produceert, verkopen ze via Vandebron. Stap vandaag nog over en ontvang ook goeie energie van je eigen energiebron!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.