HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Kurz

Zonne-energie van Kurz

Afgelopen jaar vierde familiebedrijf Leonard Kurz Benelux B.V. haar 50-jarig jubileum. Wereldwijd levert het bedrijf transferfolies voor verpakkingen en glanzende logo’s op bijvoorbeeld etiketten of visitekaartjes. Mee met hun tijd gaan ze zeker ook. Sinds een aantal jaren houdt René Goossens, directeur van Leonard Kurz B.V. Benelux in Nijmegen, zich intensief bezig met het verduurzamen van hun bedrijfspand. De plaatsing van 286 zonnepanelen was volgens René dan ook “een logische stap”.

Meer over deze bron

De afgelopen jaren onderging het bedrijf een duurzaamheidsslag. Zo zijn alle lampen in de productiehal inmiddels vervangen door LED verlichting. De zonnepanelen op het dak maken het bedrijfspand volledig zelfvoorzienend en leveren daarnaast groene stroom aan 30 huishoudens. Nu is het tijd voor de volgende uitdaging. “Binnenkort gaat de productiehal definitief van het gas af, parallel daaraan kijken we naar een duurzame oplossing voor de afvalstroom”, aldus René. Hiervoor onderzoeken zij momenteel verschillende recycle mogelijkheden.

René werkt al 21 jaar voor Leonard Kurz, maar geen dag is hetzelfde. De plaatsing van de zonnepanelen was nog best een uitdaging. Hiervoor moest het management in Duitsland namelijk overtuigd worden. Uiteindelijk heeft René het bestuur voor zich gewonnen en is de levering van goeie stroom een feit.

Wil jij ook groene stroom van Leonard Kurz? Meld je nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.