Zonne-energie van Utopia Duurzaam

Op het dak van het speelparadijs Monkey Town in Almelo plaatste Jos Finkers, eigenaar van het pand, 810 zonnepanelen. ‘Duurzaam bezig zijn geeft me een kick!’ En dat is te merken. Met zijn zonnepanelen wekt hij voor 90 huishoudens goeie energie op, en verkoopt dit via Vandebron.

Meer over deze bron

In zijn eigen kantoor heeft Jos al eerder energiebesparende maatregelen genomen. ‘Ik bleek 70.000 kwh aan elektra te kunnen besparen, op jaarbasis!’ zegt hij enthousiast. Hij verving bijvoorbeeld alle verlichting voor led verlichting en zorgde voor een vraaggestuurde ventilatie. ‘Wanneer er niemand aan het werk is op kantoor, is er ook geen ventilatie nodig’, vertelt hij. ‘Ongeveer een uur voordat iedereen aan het werk gaat, gaat de ventilatie aan.’

Toen het dak van de Monkey Town geschikt bleek voor de aanleg van zonnepanelen, heeft hij hier niet over getwijfeld. Sinds 2019 wekt hij zelf zijn energie op, dit doet hij slim: de panelen liggen op het oosten en het westen, zodat er energie wordt opgewekt wanneer huishoudens deze over het algemeen het meeste nodig hebben; in de ochtend en in de namiddag.

Ben je enthousiast geworden? Schrijf je dan nu in!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.