HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van familie Haanschoten

Zonne-energie van familie Haanschoten

Emiel Haanschoten woont in het mooie Gelderse dorpje Scherpenzeel. Op twee boerderijen heeft hij legkippen. Op één van die boerderijen liggen zonnepanelen, die genoeg goeie energie opwekken voor 25 huishoudens.

Meer over deze bron

Zelfs de kippenpoep wordt duurzaam verwerkt
Emiel woont al z’n hele leven in de omgeving Scherpenzeel en ging in 1997 kippen houden. In 2009 breidde het bedrijf uit naar nog een extra boerderij met twee schuren. Emiel heeft nu in totaal 150.000 vrije-uitloopkippen, die samen iedere dag zo’n 130.000 eieren leggen.De mest van de kippen wordt met droogtrommels nagedroogd en bewerkt, en belandt uiteindelijk als korrels bij de Intratuin. “We verdienen er niet veel aan, maar het wordt mooi hergebruikt en het zorgt voor een opbrengst, terwijl het voor anderen een kostenpost is.”

Goeie energie van 12.000 zonnepanelen
In het najaar van 2015 zijn op de daken van de schuren zo’n 12.000 zonnepanelen geplaatst. “De ligging is perfect, de zon schijnt er de hele dag op”, vertelt Emiel. De goeie energie die hij overheeft, deelt hij met 25 huishoudens via Vandebron. Wil jij ook goeie energie van je eigen energiebron? Meld je snel aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.