HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Familie Vermue

Zonne-energie van Familie Vermue

In het Groningse Pieterzijl loopt de jonge Anthony Vermue trots over zijn erf. Nog in zijn twintiger jaren heeft hij het bedrijf in 2017 overgenomen van zijn ouders. Doordeweeks studeert hij en zorgen zijn ouders dat het bedrijf draaiende blijft, aan het eind van de week komt Anthony terug om de werkzaamheden weer over te nemen. Dat hij er vooral in de weekenden is, weerhoudt hem er niet van bezig te zijn met de optimalisatie van zijn bedrijf. Binnenkort wordt de volledige stal verbouwd, zodat er een nog betere leefomgeving voor de koeien ontstaat én een natuurlijke vorm van luchtdoorstroom. Al jaren geleden lieten ze de eerste zonnepanelen leggen. Daar zijn er nu heel wat bijgekomen: inmiddels liggen er 196 zonnepanelen, waarmee Vermue voor ruim 20 huishoudens goeie energie opwekt.

Meer over deze bron

Anthony zijn vader begon op deze plek in 1983. Hij heeft zelf het volledige bedrijf opgebouwd, inclusief de stal. Zo heeft hij zelf de ligbedden voor de koeien aangelegd en is er uiteindelijk ook een uitbouw gekomen voor meer ruimte in de stal. Later kwam ook Anthony’s moeder erbij, en in 2017 nam Anthony uiteindelijk het bedrijf over. Hij heeft grootse plannen: de stal wordt herbouwd en de nieuwe aanvraag voor subsidiëring voor nog meer zonnepanelen ligt al klaar.

Dat ondernemende karakter heeft hij van zijn vader, zijn interesse in techniek komt meer bij zijn moeder vandaan. Zij heeft wiskunde, scheikunde en natuurkunde gedaan. Zelf studeert hij Agrotechnologie in Wageningen; techniek is iets wat hem ontzettend interesseert en wat hij graag doorvoert in zijn bedrijf. Omdat zijn broer jaren terug een bedrijf begon in zonnepanelen, was de keuze om zonnepanelen aan te leggen door de familie Vermue snel gemaakt.

Krijg jij ook goeie energie van de ondernemende familie Vermue? Meld je dan hier aan of neem contact met ons op voor een persoonlijk energie aanbod.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.