HomeEnergiebronnen

Bio-energie van Hans van den Heuvel

Bio-energie van Hans van den Heuvel

In het Brabantse Bakel staat ‘de Besterdhoeve’. Daar wordt energie opgewekt van oud frituurvet en varkensmest. Met hart voor het milieu oefenen zij er het agrarisch vak uit. Door te werken ‘in balans met de natuur’ vinden ze een zinvolle bestemming voor alles wat ze produceren. Zelfs voor de reststoffen die als voeding voor mensen en dieren ongeschikt zijn én de mest die hun dieren veroorzaken. Die zetten ze namelijk om in goeie energie, dat verkocht wordt via Vandebron.

Meer over deze bron

Al jarenlang werken vanuit een groen hart
Hans en Helgie hebben runnen samen hun gemengd bedrijf in het Brabantse Bakel. De boerderij is al sinds 1900 in de familie, gekocht door de overgrootvader van Hans. Met hart voor het milieu oefenen zij er het agrarisch vak uit. Door te werken ‘in balans met de natuur’ vinden ze een zinvolle bestemming voor alles wat ze produceren. Zelfs voor de reststoffen die als voeding voor mensen en dieren ongeschikt zijn én de mest die hun dieren veroorzaken. “Afval bestaat niet, als je werkt vanuit een groen hart”, aldus Hans.

Goeie energie voor 2.000 huishoudens
Vanuit die groene gedachte zijn Hans en Helgie met een installatie voor biovergisting begonnen. Ze zamelen de mest in van boerderijen in de buurt en pompen die – samen met de mest uit hun eigen bedrijf – in de vergister. Door het vergisten ontstaat biogas, dat als brandstof voor een turbine dient. Het resultaat is CO2-neutrale elektriciteit. Groene boerderijstroom, die – eenmaal op het openbare net gezet - goed is om wel 2.000 huishoudens van elektriciteit te voorzien. Ook inspiratie kunnen halen uit het verhaal van Hans en Helgie? Schrijf je vandaag nog in voor goeie energie Vandebron.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.