HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Melkveebedrijf Stokreef

Zonne-energie van Melkveebedrijf Stokreef

Het melkveebedrijf van familie Stokreef kent een rijke geschiedenis: de boerderij in Markelo wordt namelijk al sinds de 19e eeuw door dezelfde familie gerund. Gerald Stokreef, die samen met zijn ouders het melkveebedrijf runt, focust zich op het optimaliseren van de processen binnen het bedrijf. Zo kwam hij op het idee om zonnepanelen te plaatsen. Inmiddels liggen er 740 panelen op het dak van de koeienstal waarmee genoeg goeie energie wordt opgewekt voor 65 huishoudens.

Meer over deze bron

Eerdere generaties focusten zich voornamelijk op de groei van het bedrijf. Nu Gerald is begonnen richt hij zich juist op het optimaliseren en verduurzamen van de werkzaamheden. Hij gebruikt bijvoorbeeld een elektrische boiler in de stallen zodat er geen gas meer gebruikt hoeft te worden. De zonnepanelen waren ook zijn idee. Niet alleen om als bedrijf onafhankelijker te zijn en voor het financiële voordeel dat erbij komt kijken, maar vooral omdat het een goed alternatief is voor het milieu. Zo kan Gerald nu niet alleen zijn eigen stroom gebruiken op de boerderij, maar wat hij overhoudt ook verkopen aan andere huishoudens.

Wil jij je energie inkopen bij Gerald? Vraag dan nu een persoonlijk energie aanbod aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.