HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Hans van den Heuvel

Zonne-energie van Hans van den Heuvel

In het Brabantse Bakel staat ‘de Besterdhoeve’, waar Hans en Helgie al een tijdje duurzame bio-energie opwekken. Dat gaat zo goed, dat op de daken van ‘de Besterdhoeve’ nu 1.660 zonnepanelen liggen. Genoeg voor wel 117 huishoudens. Met hart voor het milieu oefenen zij er het agrarisch vak uit. Door te werken ‘in balans met de natuur’ vinden ze een zinvolle bestemming voor alles wat ze produceren.

Meer over deze bron

Al jarenlang werken vanuit een groen hart
Hans en Helgie hebben runnen samen hun gemengd bedrijf in het Brabantse Bakel. De boerderij is al sinds 1900 in de familie, gekocht door de overgrootvader van Hans. Met hart voor het milieu oefenen zij er het agrarisch vak uit. Door te werken ‘in balans met de natuur’ vinden ze een zinvolle bestemming voor alles wat ze produceren. En nu dus ook voor hun daken!

Goeie energie voor 117 huishoudens
Vanuit die groene gedachte zijn Hans en Helgie met een installatie voor biovergisting begonnen. Ze zamelen de mest in van boerderijen in de buurt en pompen die – samen met de mest uit hun eigen bedrijf – in de vergister. De opbrengsten daarvan hebben ervoor gezorgd dat ze 1.660 zonnepanelen op hun dak hebben kunnen leggen. Daarmee leveren ze goeie energie voor 117 huishoudens. Ook inspiratie kunnen halen uit het verhaal van Hans en Helgie? Schrijf je vandaag nog in voor goeie energie Vandebron.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.