HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van familie Fokkink

Zonne-energie van familie Fokkink

Dichtbij de Duitse grens, in Harreveld, ligt Maatschap Fokkink. Het melkveebedrijf van Dick en Janneke. Op aanraden van goede vrienden hebben zij 1060 zonnepanelen op het dak van de stal laten leggen. Deze panelen wekken naast hun eigen verbruik voor ruim honderd extra huishoudens goeie energie op!

Meer over deze bron

Wanneer Dick en Janneke met hun vrienden in gesprek raakten over duurzaamheid, kwam het idee om zonnepanelen op de stal te leggen al snel naar voren. Hun vrienden hadden al zonnepanelen, dus die vertelden over het zelf opwekken van duurzame energie. ‘Het dak van de stal heeft zo’n mooie, grote oppervlakte dat de keuze om zelf duurzame energie op te wekken snel gemaakt was,’ vertelt Dick.

De boerderij is in 1911 door de grootouders van Dick opgezet. Nu wonen Dick en Janneke samen met hun zoon en twee dochters op deze boerderij. Dick is de vierde generatie van Maatschap Fokkink. Of een van zijn kinderen hem gaat opvolgen weet hij nog niet, daar zijn de kinderen nog te jong voor.

Wil jij ook bijdragen aan de energietransitie? Meld je dan nu aan voor zonne-energie van Maatschap Fokkink of vraag naar een persoonlijk energieaanbod.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.