HomeEnergiebronnen

Windenergie van Hans Geluk

Windenergie van Hans Geluk

Hans Geluk woont in een boerderij in het Flevolandse Nagele. Hij heeft de boerderij zo’n dertig jaar geleden overgenomen van zijn vader. In 1995 werd er in de buurt een windmolen gebouwd. Niet veel later had hij er zelf ook een waar hij zijn goeie energie mee opwekt. “Geluksstroom”, glimlacht Hans Geluk: “Er is grijze stroom, groene stroom, én er is Geluksstroom!”

Meer over deze bron

Duurzaam ondernemen mét Geluksstroom
Hans heeft de boerderij zo’n dertig jaar geleden overgenomen van zijn vader. “Sinds 1984 ben ik landbouwer,” vertelt Hans. “We verbouwen aardappelen, uien, winterwortelen, wintertarwe en suikerbieten.” In 1995 werd er in de buurt een windmolen gebouwd. “Toen zijn we even gaan kijken, want we waren nieuwsgierig.” Even later ondernam hij zelf de plannen om een windmolen te bouwen. En dat is niet de enige duurzame onderneming van de familie Geluk: “We rijden elektrisch, hebben zonnepanelen op het woonhuis voor stroom en voor warm water hebben we een zonneboiler. We verbouwen niet biologisch, maar ’t zit er tegenaan. Zo hebben we bloemen rondom de akkers, zodat daar de luizen in gaan zitten, in plaats van in de gewassen. Dan heb je minder gewasbeschermingsmiddelen nodig.”

Goeie energie voor 350 huishoudens
“Door onze manier van ondernemen kunnen we groene stroom op de markt brengen”, aldus Hans. Momenteel wekt de windmolen genoeg voor 350 huishoudens op. In de toekomst kan dit worden voortgezet, want twee zonen hebben het plan de boerderij over te nemen: “We kijken uit naar hun ideeën hierover.” Ook goeie energie van Hans? Wees er snel bij en schrijf je vandaag nog in!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.