HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Mts. Dijkstra en Dijkstra

Zonne-energie van Mts. Dijkstra en Dijkstra

Op een zo natuurlijk mogelijke manier werken, dat is waar Bauke en Martsje Dijkstra de focus leggen op hun boerderij in Aldeboarn. Aan de gezondheid van de koeien merkten ze dat een reguliere aanpak niet meer werkte, daarom hebben ze de voeding volledig aangepast en werken ze met homeopathie. Verder zijn ze vanaf januari 2020 officieel een biologisch melkveebedrijf. Om duurzaamheid ook op energie vlak toe te passen, benutten ze ook de daken op het erf. Met 885 zonnepanelen wekken ze voor bijna 100 huishoudens goeie energie op.

Meer over deze bron

Bauke en Martsje zijn biologische melkveehouders met hart voor weidevogels, biodiversiteit en het weiden van de koeien. Ze vinden het daarom belangrijk om de bedrijfsvoering als een kringloop te benaderen. Hierdoor zorgen ze ook voor een vitale, gezonde bodem waardoor het bodemleven wordt bevorderd. Dit is een belangrijk punt in de kringloop.

‘We moeten toch met zijn allen anders gaan leven en gaan doen’, geeft Bauke aan. Om deze reden waren zonnepanelen een logische stap voor verbreding van het bedrijf. Hoog bovenin de boerderijen hangen twee uilenkasten. Ook staan er buiten naast de stal twee bijenkorven, waarmee Martsje zorgt voor meer biodiversiteit op de boerderij en een gezonde bestuiving van de kruiden in het land.

Ook goeie energie van familie Dijkstra? Meld je dan nu aan of vraag naar een persoonlijk energie aanbod.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.