HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Tennis- en Biljartcentrum Startbaan

Zonne-energie van Tennis- en Biljartcentrum Startbaan

Bij de overname van het Amstelveense tennispark van de gemeente Amstelveen, was het voor Stichting Tenniscentrum Startbaan helder dat de bedrijfsvoering duurzamer moest. ‘We kunnen allemaal wat doen. Met de plaatsing van de panelen en het vervangen van de verlichting door led, hebben we alles behapbaar aangepakt. Dit is een mooi begin’, vinden Cees van der Togt en Rein Willems, secretaris en voorzitter van de stichting. Met 416 zonnepanelen, welke zelfs groter zijn dan reguliere zonnepanelen, wekt de vereniging voor ruim 50 huishoudens goeie energie op.

Meer over deze bron

Een belangrijke eerste stap hebben ze gezet door alle verlichting van de twaalf buitenbanen, vijf binnenbanen en van het biljartcentrum te vervangen door LED. Daarmee is het energieverbruik ruim gehalveerd. De rest van dit verbruik wordt nu door middel van zonnepanelen gecompenseerd.

Volgens Cees en Rein zijn zij, met steun van de gemeente Amstelveen, een voorloper in duurzame investeringen op het sportcomplex. ‘Met de gemeente hopen wij dat dit ook andere sportverenigingen in beweging brengt op gebied van duurzaamheid’, zegt Cees. De sportverenigingen hebben een voorbeeldfunctie. ‘Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in zonne-energie. En sinds de panelen hier liggen, is het ook een gespreksonderwerp onder de leden van onze verenigingen.’

Wil jij ook investeren in de energietransitie? Schrijf je dan in voor zonne-energie van Tenniscentrum Startbaan of vraag naar een persoonlijk energieaanbod.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.