HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van P en R Reitdiep

Zonne-energie van P en R Reitdiep

Langs de Friesestraatweg kun je de P+R Reitdiep - Groningen zien liggen. Binnen dit project is Elize Energie verantwoordelijk voor het onderdeel duurzaamheid. Elize Energie streeft ernaar om met de P+R vervuilende auto's buiten de binnenstad te houden. En dat is niet het enige wat het project duurzaam maakt: op het dak van de P+R liggen 1.000 zonnepanelen, waarmee goede energie wordt opgewekt voor 60 huishoudens.

Meer over deze bron

Auto’s blijven buiten de stad
Met de P+R is het de bedoeling dat 300 auto’s uit de stad blijven. Duurzaamheid is een belangrijke drijfveer van de gemeente: ‘Het is de groenste P+R van Nederland’, vertellen Elleke en Ruben van Elize Energie. Je kunt er parkeren, onder het dak vol zonnepanelen. Je kunt vanaf daar met de bus naar onder andere het UMCG, de binnenstad of het treinstation. En moet je even wachten? Dan kan dat in de overdekte wachtruimte. Verder zijn er fietsenstallingen en zelfs toiletten!

Goeie energie van P+R Reitdiep
Naast elektrische bussen en taxis die hier gaan laden, wordt de goeie energie die wordt opgewekt doorverkocht via Vandebron. Op het dak liggen 1.000 zonnepanelen die stroom opwekken voor maar liefst 60 huishoudens. Ben jij daar één van? Schrijf je vandaag nog in.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.