Zonne-energie van Zonnepark Zegveld

Midden in het Groene Hart, in het veengebied rondom Woerden, ligt het Kennis Transfer Centrum Zegveld. Het is een boerderij waar al jaren lang proeven worden gedaan, om kennis op te doen op het gebied van onder andere duurzame veeteelt en waterbeheersing. Terwijl in en rondom de boerderij onderzoek wordt gedaan, wordt er op het dak van de koeienstal nu ook genoeg zonne-energie opgewekt voor 32 huishoudens.

Meer over deze bron

Onderzoek naar verduurzaming en innovatie van de veeteelt
De omgeving van Zegveld heeft een lange geschiedenis met het houden van vee, al maakt de drassige grond en de smalle stroken weiland dat een grote uitdaging. Juist daarom wordt er op de proefboerderij van Zegveld al jarenlang onderzoek gedaan naar het innoveren en verduurzamen van de veeteelt op deze veenweiden. Een paar jaar geleden dreigde deze proefboerderij te verdwijnen. Een groep van veertig boeren uit de buurt zag echter de noodzaak van het kenniscentrum en begon een coöperatie met als doel de boerderij te kopen en zo het onderzoekscentrum te laten bestaan.

Goeie energie voor zo’n 32 huishoudens
Tijdens de renovatie werden ook de 822 zonnepanelen geplaatst. Deze panelen wekken energie op voor de hele boerderij, waarna er nog genoeg energie overblijft voor zo’n 32 huishoudens. Hiermee wordt niet alleen de veeteelt in Zegveld, maar heel Nederland een stuk duurzamer. Schrijf je snel in voor goeie energie Vandebron. Wie weet ontvang jij binnenkort wel groene stroom van je eigen energiebron.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.