HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Schrotenboer

Zonne-energie van Schrotenboer

De kalkoenhouderij van Marco Schrotenboer ligt in Steenwijkerwold, Overijssel. Hier werkt en woont hij samen met zijn vrouw Bianca en hun twee kinderen Stijn en Lisa. Omdat verduurzaming past in de bedrijfsvoering hebben ze op het dak van de stallen, naast de bestaande 1000 panelen, nog eens 3000 zonnepanelen laten leggen. In totaal wekken deze panelen, naast hun eigen verbruik, genoeg goeie energie op voor nog eens 260 huishoudens.

Meer over deze bron

Duurzaamheid en dierenwelzijn staan onder consumenten, en daarom ook bij maatschap Schrotenboer, hoog op de agenda. Jaren terug merkte Marco dat niet veel consumenten bekend zijn met de mogelijkheden van kalkoenvlees. Hij heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de vraag naar kalkoenvlees waarbij het dierenwelzijn goed is, en rekening wordt gehouden met duurzaamheid, meer wordt beantwoord in Nederlandse supermarkten. Hiermee heeft Marco de Beter Leven-kalkoen op de kaart gezet, om bewuste consumenten te voorzien van Beter Leven kalkoenvlees.

De zonnepanelen zijn een mooie toevoeging aan dit plan. Dit zorgt voor meer zekerheid voor Marco en Bianca, daarnaast kunnen ze niet alleen hun eigen bedrijf, maar ook andere huishoudens voorzien van goeie energie. Naast groene stroom door de zonnepanelen, wordt de pluimveemest duurzaam verwerkt in Moerdijk. Bijna alle kalkoenhouders in Nederland zijn hier aangesloten wat betekent dat al het afval efficiënt wordt gebruikt voor verwerking tot groene stroom.

Ook goeie energie ontvangen van Maatschap Schrotenboer? Meld je dan nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.