Windenergie van De SinneWyn

Vijf jaar geleden kochten Cor en zijn vrouw Guda een oude boerderij in Bant. Door de jaren heen hebben ze deze opgeknapt en er een vrijwel energieneutrale woonboerderij van gemaakt. De zonnepanelen op het dak dekken hun eigen verbruik. Daarnaast staat er op het erf van de de familie Hannema een windmolen, de oudste windmolen van de polder. Deze wekt voor 266 huishoudens groene energie op!

Meer over deze bron

Deze windmolen draait al sinds 1996. De familie heeft in 2018 de turbine en de bijgebouwen kunnen overnemen. Nu het weer een aaneengesloten erf is, verhuren ze verschillende opslag- en bedrijfsruimtes. Ook is er een stallingsruimte beschikbaar. Cor werkt als ZZP'er in transport en is commercieel adviseur, Guda is rijinstructeur voor de tractorrijbewijzen.

In het IJsselmeer staan tegenwoordig veel windmolens. Cor en Guda en ook hun kinderen Dirte en Folco hebben hier aandelen in gekocht. De familie vindt het namelijk belangrijk te investeren in lokale energieproductie. ‘Samen groene alternatieven bedenken, elkaar helpen en ontzorgen vinden wij belangrijk’, geeft Cor aan.

Ook goeie energie ontvangen van SinneWyn? Meld je dan nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.