Windenergie van Miehoor

Miehoor B.V. wordt, samen met melkveehouderijbedrijf Miedema-Huis in ‘t Veld, gerund door de familie Miedema uit het Friese Blije. De familie bestaat uit Gerlof en Edith Miedema en hun drie zonen. Ze hebben altijd al interesse in duurzame energie gehad. Dat is dan ook de reden dat de vorige generatie al in 1990 twee windmolens heeft geplaatst. In 2009 zijn deze twee vervangen door een Vestas windturbine, die voor ruim 550 huishoudens goeie energie opwekt!

Meer over deze bron

Zo’n windmolen in de achtertuin is bijzonder, en dat niet alleen voor het gezin. Zo ontvangen zij regelmatig klassen van basis- en voortgezet onderwijs, die een kijkje komen nemen bij de windmolen. Op die manier probeert familie Miedema hun passie voor groene energie te verspreiden en verschillende generaties te motiveren. ‘Het is een mooi stukje techniek dat bij deze tijd hoort’, zegt Gerlof Miedema. ‘In deze windrijke omgeving zie je dan ook veel meer windmolens’. De familie Miedema probeert de inwoners van hun woonplaats bij de windmolen te betrekken door diverse activiteiten in het dorp te sponsoren. ‘Dat vinden we zelf leuk en op deze manier kan het dorp ook mee profiteren van de energie die lokaal opgewekt wordt’.

Wil jij ook ‘griene enerzjy fan de Fryske klaai’, zoals de energie van familie Miedema ook wel wordt genoemd? Dat kan, schrijf je nu in!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.