HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Verhees Textiles

Zonne-energie van Verhees Textiles

Licht, ruimtelijk, verantwoord en tot in elk detail doordacht. Met de verhuizing naar de nieuwbouw aan de rand van Oss, heeft Verhees Textiles een voorschot genomen op een nog succesvoller toekomst. Wat 40 jaar geleden begon als een gedurfd handeltje in stoffen in de garage van Jeff en José Verhees, groeide uit tot een toonaangevende importeur van stoffen voor zowel de meterwaren als de confectiebranche in heel Europa. Anno 2019 biedt het familiebedrijf werk aan 60 medewerkers. Het magazijn inclusief showroom meet 15.000 vierkante meter. Op het dak liggen maar liefst 3.124 zonnepanelen, goed voor de eigen groene energievoorziening plus die van nog eens 150 huishoudens.

Meer over deze bron

Verantwoordelijkheid
“We zijn alle drie dertigers, hebben jonge gezinnen en zijn heel bewust bezig met de toekomst. Voor ons is duurzaamheid een niet meer weg te denken onderdeel van het ondernemen”, vertelt directeur Joep Broeksteeg. Hij trouwde Joyce Verhees, die in de zaak verantwoordelijk is voor de creatie van de collecties. Haar broer, Jeffrey Verhees, houdt zich bezig met in- en verkoop. De tweede generatie Verhees maakt sowieso veel werk van maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Dat voelen we als een verantwoordelijkheid. We verwarmen ons nieuwe pand bijvoorbeeld met 7 warmtepompen, hebben alle isolatie op de hoogste standaard en in alle ruimten is led verlichting geïnstalleerd.” Duurzaamheid kreeg niet alleen vorm in techniek, ook aan de inrichting van de werkplekken is alle aandacht besteed: “We vinden het van cruciaal belang, dat de werkomstandigheden voor onze mensen optimaal zijn. Dat geldt voor het kantoorpersoneel, maar ook in het magazijn. Onze luchtbehandelingsinstallatie zorgt ervoor dat stofdeeltjes, en daar werken we nu eenmaal mee, optimaal worden afgevoerd.”

Luistermuisjes
Om het verhaal compleet te maken: het familiebedrijf doet uitsluitend zaken met leveranciers – veelal in Azië en Turkije – die voldoen aan de criteria van de OEKO-TEX® certificering. Broeksteeg: “OEKO-TEX® staat voor veilige textiel ten aanzien van gezondheid. Als een product het keurmerk krijgt, dan bevat het geen schadelijke stoffen en is de belasting voor het milieu laag. Het is dus milieu- en mensvriendelijk geproduceerd. Zo maken we ons ook sterk voor het tegengaan van kinderarbeid, betere werkomstandigheden voor de arbeiders in de fabrieken en milieumaatregelen die een schonere productie garanderen.” Minstens zo sympathiek, alleen veel dichterbij huis, is de samenwerking met Rita Bode. Zij maakt zogenaamde Luistermuisjes voor zieke kinderen. Waren die oorspronkelijk van wol, tegenwoordig haalt Rita maandelijks kosteloos afvalstofjes op bij Verhees in Oss om daar weer nieuwe Luistermuisjes van te maken. Er zijn ondertussen al ruim 2500 muisjes bij zieke kinderen terechtgekomen.

Wil jij ook zonne-energie van de familie Verhees? Klik dan hier voor een vrijblijvende offerte.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.