HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Wim en Wendy

Zonne-energie van Wim en Wendy

Wim van Nieuwenhuijzen en Wendy Geluk wonen met hun drie kinderen en hond Cara in het Zeeuwse Sint Philipsland. Daar hebben ze een akkerbouwbedrijf, waar ze voornamelijk suikerbieten, aardappelen, graszaad, uien en tarwe verbouwen. Maar het is niet zo dat ze helemaal geen dieren hebben: sinds 2011 hebben ze vrije-uitloopkippen en verkopen ze eieren. Ook hebben ze drie alpacas, twee witte en een bruine. De daken van hun bedrijf liggen vol met 800 zonnepanelen. En de goeie energie die ze daarmee opwekken? Die verkopen ze via Vandebron!

Meer over deze bron

Suikerbieten om CO2 uitstoot te verminderen
Wim is een rasechte ondernemer. Hij probeert graag iets nieuws uit en ziet werken echt als een hobby. Een paar jaar geleden kwam Wendy een promotor van Vandebron tegen op straat. Na een gesprek twijfelde ze niet meer en sloten Wim en Wendy zich aan bij onze energiemarktplaats. Op hun bedrijf verbouwen ze onder andere suikerbieten. En daarmee zijn ze ook goed bezig: “Suikerbieten zijn vier keer zo effectief in het opnemen van CO2 als een bos”, vertellen Wim en Wendy. En dat is niet het enige waar ze Nederland duurzamer mee maken. Wim is samen met het dorp bezig om een windmolen te plaatsen. De opbrengst gaat naar de dorpsgemeenschap.

Goeie energie voor 40 huishoudens
Ook liggen er sinds 2017 800 zonnepanelen op de daken van Wim en Wendy’s bedrijf. Met die zonnepanelen wekken ze goeie energie op voor 40 huishoudens. Ontvang jij nog geen goeie energie Vandebron? Meld je vandaag nog aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.