Zonne-energie van Ecobliss

Nog voor Kerstmis 2018 is het hoofdkantoor van Ecobliss in het Limburgse Echt volledig energie- en CO2-neutraal. Die belofte staat. En voor minder doet managing director Ron Linssen het simpelweg ook niet. “We hebben duurzaamheid in alle facetten van ons dagelijks werk ingebouwd”, vertelt hij. “Zo is duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers prioriteit in ons beleid.” Dat uit zich onder meer in inrichting van de groene kantoorplekken en de sfeervolle kantine. “We hebben overal in ons pand LED-verlichting, er is optimaal geïsoleerd en fors geïnvesteerd in de ombouw naar gasloze verwarming en groene energie.” Die energie komt van de 550 zonnepanelen die op het platte dak van het kantoorpand werden geïnstalleerd. “Daar betrekken we zelf onze elektriciteit van, maar kunnen we daarnaast nog eens zo’n 45 huishoudens van duurzame energie voorzien.”

Meer over deze bron

Recycling.
Ecobliss is marktleider op het gebied van de ontwikkeling van blister- en high visibility verpakkingen. Het bedrijf ontstond vanuit een onderscheidende visie op innovatie in blisterverpakkingen. Eerst een procedé waarbij het blisterplastic recyclebaar bleef door toepassing van een lijmsoort die alleen aan karton hechtte. Later was er de ontwikkeling naar volledig lijmloze sluitingen. “Er heerst grote verwarring in de samenleving over blisterverpakkingen. Aan de ene kant wil de consument alleen een gesloten verpakking kopen om zo zeker te zijn van de ongeschonden kwaliteit van het product. Anderzijds vindt hij het openen van blisterverpakkingen vaak maar lastig. En wat hij weggooit, mag eigenlijk niet in het milieu terecht komen. Juist op het aspect van recycling hebben wij met onze innovaties het bevredigende antwoord gevonden”, legt Linssen uit, die toevoegt dat hij ook in het hele productieproces streeft naar hoge energie-efficiency en minimaal afval.

Maatschappelijk verantwoord.
Innovaties voor de vraag uit, daarmee is de missie van Ecobliss het meest kernachtig getypeerd. Nog een aansprekend voorbeeld? Het revolutionaire kartonnen medicijndoosje met blisterstroken voor de pillen, dat door een ingenieus kliksysteem niet te openen is door kleine kinderhandjes. “Hiermee bieden we met name de Noord-Amerikaanse markt een adequate oplossing voor een vraagstuk, dat daar trending is.” Het was een project van de lange adem, want het prototype moest test na test doorstaan alvorens het wordt toegelaten. Eenzelfde langdurige projectfase gaat de recent ontwikkelde app in die patiënten dwingt om op tijd hun medicijnen te nemen. “Een doorbraak waar het gaat om de gezondheid van mensen en om het terugdringen van onnodige kosten in de zorg”, aldus Linssen. “Onze drive is maatschappelijk relevante oplossingen te bedenken en te realiseren en die vervolgens ook op een verantwoorde manier te produceren.”

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.