HomeEnergiebronnen

Windenergie van De Fisker

Windenergie van De Fisker

Midden op een industrieterrein in Leeuwarden staan de twee vijftig meter hoge windmolens met de namen Xander en De Fisker. Ze zijn van vrienden Andries en Klaas en staan aan weerszijden van het houtbedrijf van Andries. Samen wekken de molens voor zo'n 300 huishoudens duurzame energie op. En die goeie energie verkopen ze via Vandebron.

Meer over deze bron

Nieuwe windmolen vernoemd naar een oude houtzaagmolen
In 2000 kwam Andries op het idee om een windmolen naast zijn bedrijf te plaatsen en toen hij even later de grond van zijn buurman kocht, leek dat hem ook een prima plek voor een molen. Hij vroeg Klaas of hij interesse zou hebben en enkele jaren later stonden er twee windmolens die samen voor zo'n 300 huishoudens duurzame energie opwekken.

Andries noemde de windmolen De Fisker, naar de oude houtzaagmolen in Leeuwarden waar zijn bedrijf vroeger in zat. In 1964 brandde deze molen af en verhuisde het bedrijf uiteindelijk naar deze plek.

Altijd bezig met duurzaamheid
Miedema is altijd een duurzaam bedrijf geweest. Het bedrijf verwerkt en verkoopt hout van over de hele wereld, maar al het hout is gecertificeerd. “Ik denk dat je duurzaamheid gewoon in je genen hebt,” zegt Andries. Nu ze bij Vandebron aangesloten zijn, krijgen ze een betere prijs voor hun energie en kunnen Klaas en Andries nóg verder doorinvesteren. Wil je daar deel van uitmaken? Stap dan nu over naar Vandebron!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.