HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van de familie Knipscheer-Perdaems

Zonne-energie van de familie Knipscheer-Perdaems

Karin en Marc wonen met hun kinderen in Lelystad. Beiden zijn van huis uit opgegroeid met de liefde voor akkerbouw en ontmoetten op de landbouwschool. Het was dan ook een logische stap dat ze elk het bedrijf van hun ouders zouden overnemen. Sinds 2014 liggen er 1.840 zonnepanelen op de stallen. De goeie energie die ze overproduceren, verkopen ze via Vandebron!

Meer over deze bron

Échte polderknoflook
Vijf jaar geleden hebben ze besloten om deze bedrijven samen te voegen. Ze verbouwen aardappels, pootaardappels, suikerbieten, uien, wortels, tarwe en knoflook. Dat ze knoflook verbouwen is eigenlijk heel bijzonder. Er zijn namelijk weinig handelaren in knoflook, dus moesten ze op zoek naar eigen afnemers. Nu leveren ze aan veel restaurants in de omgeving van Lelystad en verkopen ze de knoflook via hun webshop en in een stalletje langs de kant van de weg. “Zo hebben we ook nog eens contact met mensen uit de buurt”, aldus Karin.

Goeie energie van Karin en Marc
Karin en Marc proberen duurzaamheid in hun bedrijf op een zo'n goed mogelijke manier door te voeren. Toen ze vijf jaar geleden verhuisden naar hun nieuwe woning, kregen ze er een enorme stal bij. Hierdoor kregen ze veel ruimte en hebben ze besloten om hun Beter leven-kippen te houden. Sinds 2014 liggen er 1.840 zonnepanelen op de stallen. De goeie energie die ze overproduceren, verkopen ze via Vandebron. Wil jij ook goeie energie van je eigen energiebron? Meld je vandaag nog aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.