HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Oudijk-Hesselink

Zonne-energie van Oudijk-Hesselink

Zuivel met zorg. Dat is het motto van waaruit zorgboerderij de Bovenstee van familie Oudijk in Moordrecht wordt geleid. En daaronder valt tegenwoordig ook goeie energie.Toen een aantal jaar geleden het dak van het melkveebedrijf vanwege asbest moest worden vervangen en er een uitbreiding kwam van de stallen, was daarop genoeg plek voor zonnepanelen. Het leek de familie geweldig om hun eigen energie op te kunnen wekken en niet alleen zelf gebruik ervan te maken, maar ook anderen te kunnen voorzien van energie. Inmiddels liggen er 1034 zonnepanelen op de daken waarmee, naast hun eigen verbruik, voor bijna 70 huishoudens goeie energie wordt opgewekt.

Meer over deze bron

Rita is altijd verpleegkundige geweest in de psychiatrie, waardoor het idee ontstond om niet alleen melkvee te houden maar ook te functioneren als zorgboerderij. ‘Het is mooi om te zien hoe de cliënten hier groeien in het werk. Ze krijgen hun eigen taken en nemen steeds meer verantwoordelijkheid op zich.’ geeft haar dochter Anne aan.

Op dit bedrijf komen meerdere disciplines samen. Paul en Rita Oudijk zijn samen de melkveehouderij begonnen waar alle vier hun kinderen zijn opgegroeid. Twee van deze kinderen, Gert Jan en Anne, runnen nu samen met hun ouders het bedrijf. ‘De jeugd mag het werk uiteindelijk mooi overnemen’. Daarom staan broer en zus ook trots op de foto’s voor de boerderij. Het is het plan dat Gert Jan de boerderij overneemt, hij houdt ervan om met zijn handen te werken. Anne is daarentegen afstuderend studente en geniet van de weekenden waarin ze vanuit de stad weer even terug kan naar het platteland.

Paul en Rita hebben het altijd belangrijk gevonden een transparant en passend verhaal te vertellen. Zo was de zorgboerderij bij het 15 jarig bestaan open voor bezoek en kwamen er vroeger kinderen uit de buurt langs om te kijken hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat op een boerderij. ‘Het beeld van een boerderij is van buitenaf namelijk vaak verschillend, totdat je een keer op bezoek gaat.’

Wil jij ook goeie energie van zorgboerderij Bovenstee? Neem dan contact met ons op voor een energieaanbod of schrijf je meteen in.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.