HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van De Heining

Zonne-energie van De Heining

Aan de rand van Amsterdam, tussen de groene bossen van Spaarnwoude en de drukte van de Amerikahaven in, ligt kunstenaarskolonie De Heining. Terwijl in deze broedplaats 36 “vuile handen kunstenaars” en ambachtslieden werken aan hun beelden, schilderijen, ontwerpen, muziek en theatervoorstellingen, wordt er op de fel rode daken voldoende zonne-energie opgewekt voor 75 huishoudens.

Meer over deze bron

Een kleurrijke groep creatievelingen
In 36 aan elkaar geschakelde ateliers huist in kunstenaarskolonie De Heining alweer geruime tijd een kleurrijke groep bestaande uit ambachtslieden, “vuile handen kunstenaars”, schilders, ontwerpers en musici. Toen projectontwikkelaar Janszon de groep voorstelde zonnepanelen te installeren op de rode daken van de broedplaats, was iedereen meteen enthousiast. En ook stichting Urban Resort, eigenaar van De Heining, werd zonder moeite overtuigd.

Goeie energie voor 75 huishoudens
In samenwerking met het Rijk, Provincie Noord-Holland en Gemeente Amsterdam kreeg Janszon zowel de vergunningen als de financiering van de zonnepanelen van de grond en kon de installatie van start. Samen met de gebruikers werden de zes daken van De Heining voorzien van 906 zonnepanelen. Bij elkaar produceren deze panelen voldoende om 75 huishoudens van goede energie te voorzien. De Heining is de eerste broedplaats van stichting Urban Resort die haar eigen energie opwekt.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.