HomeEnergie

Zonne-energie

Zonne-energie

De meest toegankelijke manier om zelf energie op te wekken is met zonnepanelen. Waar particuliere daken vaak belegd zijn met een aantal losse panelen, wekken onze producenten goeie energie op met enorme velden van aaneengeschakelde zonnepanelen of panelen op grote schuren. Zo kan de zon die elders scheen jouw huis verlichten.

Hoe werkt zonne-energie?

Zonne-energie wordt opgewekt via zonnepanelen, die bestaan uit verschillende lagen zonnecellen. Wanneer zonnecellen daglicht opvangen, worden elektronen in beweging gebracht waardoor energie ontstaat. Dit noemen we een fotovoltaïsche reactie. Een gemiddeld huishouden zou met 15 zonnepanelen zelfvoorzienend kunnen zijn. Onze producenten hebben vaak honderden of duizenden panelen, waarmee ze op afstand talloze huishoudens van goeie energie voorzien.

Stap over op zonne-energie

Wat zijn de voordelen van zonne-energie?

Elk uur zonlicht levert de aarde meer energie op dan we nodig hebben. Zonne-energie opwekken is dus een logische en bovendien duurzame keuze. Bij de opwek van zonne-energie komt geen CO2 vrij dus wordt het milieu niet belast. Steeds meer mensen investeren in zonne-energie: in de eerste helft van 2018 is er een recordaantal van 2,3 miljoen zonnepanelen geïnstalleerd! Heb je zelf geen mogelijkheid om zonnepanelen op je dak te plaatsen? Dan biedt zonne energie via Vandebron een goed alternatief. Haal het zonnetje in huis!