Kun je rijden op de wind?

Dat is de vraag die wij onszelf bij Vandebron vaak gesteld hebben. Nu hebben we de proef op de som genomen. Door een echt zeil op een auto te plaatsen, gebruiken we niks anders dan windenergie om vooruit te komen. En het mooie? Dat kun jij ook, maar dan veel makkelijker. Met een energiecontract en laadpaal van Vandebron kun je écht op windenergie rijden. Maar dan in de vorm van groene stroom, direct in je elektrische auto via je Vandebron-laadpaal. Dus ja: je kunt rijden op de wind.

Onze duurzame EV-oplossingen

100% Groen Laden

Met een energiecontract van Vandebron laden met 100% groene stroom

Slim Laden

Met Slim Laden via de Vandebron-laadpaal help je mee het net te balanceren

En de zon dan?

Bij Vandebron kun je zelf kiezen waar je energie vandaan komt. En dus ook of deze wordt opgewekt door de wind of bijvoorbeeld de zon. Het merendeel van onze energie wordt opgewekt door windmolens (64,8%). Maar ook zonne-energie (30,3%) levert voor veel huishoudens goeie energie op. Daarnaast zorgen onze twee producenten van bio-energie (4,9%) dat restproducten worden hergebruikt om duurzame energie mee op te wekken.

Bekijk onze energiebronnen
Onze missie

Bij Vandebron zijn we op een missie: zo snel mogelijk naar 100% groene energie in Nederland. Dat betekent groene energie in je huis, maar ook in je auto. Wist je dat nog altijd het merendeel van de auto's op fossiele brandstof rijdt? Dat zit zo: als jij thuis geen écht groene energie hebt, laad jij je auto op met grijze elektriciteit, gewoon opgewekt door kolencentrales. Bij Vandebron gaan we een stap verder: door met groene stroom van Vandebron te laden, draag je écht bij aan de energietransitie. Dan kun je écht duurzaam elektrisch rijden, op de kracht van de wind.

Onze missie

Versnel de energietransitie

Bij Vandebron geloven we dat elektrisch rijden een belangrijk onderdeel is van de energietransitie. Zo is het minder schadelijk dan rijden op fossiele brandstoffen. Daarnaast hebben elektrische auto’s een enorme potentie om het net te ontlasten, door bijvoorbeeld voor jou als thuisbatterij te dienen. Als je je auto dan ook nog eens laadt op 100% groene energie, kunnen we stroom uit fossiele bronnen volledig vaarwel zeggen en de energietransitie echt versnellen.

Alles over elektrisch rijden

100% Groen Laden

Met 100% Groen Laden kun je kiezen voor het totaalpakket van een energiecontract met 100% groene stroom, een laadpaal en laadpas van Vandebron. Zo kun je dus écht duurzaam elektrisch rijden en maak je nog meer impact. Laad je elektrische auto op de juiste momenten met groene energie van Nederlandse bodem, zonder daarbij in te leveren op je gebruiksgemak. Zo maken we gas- en kolencentrales overbodig.

Alles over 100% Groen Laden

Een laadpas van Vandebron

Of je nou een laadpaal voor de deur kunt zetten of niet, met een laadpas van Vandebron heb je toegang tot alle openbare laadpalen in Nederland en een groot deel van Europa. Je betaalt € 3,15 (incl. btw) per maand abonnementskosten en betaalt geen éxtra kosten per laadsessie. Ben je klant bij Vandebron? Dan betaal je voor je laadpas slechts € 1,35 (incl. btw) per maand. En je kunt zo vaak laden als je wilt. Daar krijgen wij goeie energie van!

Alles over onze laadpas

Klant zijn bij Vandebron

Als EV-klant bij Vandebron kies je voor een van de duurzaamste bedrijven van Nederland en draag je bij aan de volgende fase van de energietransitie. Dat we allemaal over moeten op duurzame energie, dat weten de meesten al. Maar wat als de zon niet schijnt? En de wind niet waait? Dan kun jij met je energiecontract, laadpaal en elektrische auto daar een grote bijdrage aan leveren. Daarnaast ben je klaar voor de toekomst: de energietransitie 2.0. Wat dat inhoudt? Lees het in ons blog:

Lees meer in ons blog