Zonne-energie van van Melkveehouderij Oostdam-Wesselingh

Op weg naar de boerderij van Hans en Mechtild is het duidelijk: de buurt bruist van het groen. Niet alleen wat omgeving en weilanden betreft, ook in duurzame energie. Zo hebben Hans en Mechtild en hun buren de handen ineen geslagen om samen het dak vol te leggen met zonnepanelen. Toen ze jaren terug een heel nieuwe stal bouwden, moest die volledig geënt worden op duurzaamheid. Zo begonnen ze ooit met 216 zonnepanelen op het dak, gewoon voor eigen verbruik. Inmiddels liggen er 1128 zonnepanelen op de stallen, waarmee ze voor zichzelf én voor ruim 53 andere huishoudens goeie energie opwekken.

Meer over deze bron

Ze wilden graag verduurzamen, maar óók een betere leefomgeving voor de koeien. ‘Ze werken zo hard voor ons, dan willen we ook iets terug doen’, vertelt Mechtild met een glimlach op haar gezicht. De stal was oud en aan vervanging toe, bovendien hadden de koeien meer ruimte nodig. Ze melken nu met een melkrobot. Dat bespaart tijd en is fijner voor de koeien, maar het zorgt ook voor meer elektriciteitsverbruik. De grote daken op de nieuwe stallen komen dus extra goed van pas. Oja, de broer van Hans zit in de architectuur én in zonnepanelen-installatie. Genoeg motivatie voor Hans en Mechtild om het over een groene boeg te gooien.

Wil jij ook goeie energie van Hans en Mechtild? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk energieaanbod of schrijf je meteen in.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.