HomeEnergiebronnen

Windenergie van de Familie Keetman

Windenergie van de Familie Keetman

David woont samen met vrouw en dochter in Tollebeek, in de Noordoostpolder. Het erf waar ze wonen is het erf waar David is opgegroeid. Zijn vader was akkerbouwer en is aan het einde van de vorige eeuw op zoek gegaan naar nieuwe bronnen van inkomsten. Daarom staat er sinds 2000 een windmolen, waarmee ze voldoende goeie energie opwekken voor zo’n 420 huishoudens.

Meer over deze bron

Van het boerenbedrijf, naar een eigen uitzendbureau
Naast de bouw van de windmolen, is de vader van David ook een uitzendbureau gestart. “Daar was toen echt behoefte aan”, zegt David. Jaarlijks zenden zo’n 3.000 mensen uit. Inmiddels is de landbouwgrond verkocht en richt David zich helemaal op het uitzendbureau. Ook staat er op het erf sinds een paar jaar een nieuw, energieneutraal huis. Met behulp van 55 zonnepanelen en een warmtepomp houdt hij het huis voor zijn gezin en zichzelf warm.

Goeie energie voor zo’n 420 huishoudens
Sinds 2000 staat er een windturbine op het land van de familie Keetman. Deze windmolen kan stroom leveren aan ongeveer 420 huishoudens en draait inmiddels alweer een paar jaar zonder subsidie. “Soms moet er weer even goed geïnvesteerd worden in onderhoud, maar verder draait de windmolen goed. Hij kan nog lang mee!” aldus David. Ook goeie energie van de familie Keetman? Meld je dan snel aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.