Zonne-energie van Fruitbewaring Veldhuis

De ouders van Harrie Veldhuis zijn het fruitbedrijf in 1959 begonnen. Harrie nam het bedrijf van hen over en besloot zich, na jarenlang fruit te hebben geteeld, te focussen op het koelen van fruit. Op de schuur achter zijn koeling heeft hij 400 zonnepanelen geplaatst. Hiermee wekt hij genoeg stroom op om ruim 45 huishoudens te voorzien van goeie energie.

Meer over deze bron

Het plan tot het plaatsen van deze zonnepanelen is ontstaan door Bert, de broer van Harrie. Bert was eigenaar van een elektrotechnisch bedrijf in Emmeloord. Hij was altijd bezig met innovaties en ontwikkelingen in deze sector. Zelf bouwde Bert een energiezuinige woning en bedrijfspand in Emmeloord. Na het overlijden van Bert besluit Harrie het plan verder uit te werken en in juni 2019 kan de installatie van 400 zonnepanelen stroom gaan leveren.

Naast zijn koeling heeft Harrie de schuur staan welke wordt gebruikt voor opslag van machines en kisten. De voormalige kippenschuur heeft door de ruimte voor opslag en zonnepanelen op het dak een nieuwe bestemming gekregen.

Wil jij Harrie stimuleren om nog meer zonnepanelen te plaatsen en direct investeren in de energietransitie? Schrijf je dan nu in voor goeie energie van Fruitbewaring Veldhuis!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.