HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van M.J. Bevelander

Zonne-energie van M.J. Bevelander

Meneer Bevelander is zijn hele leven lang ondernemer geweest in glastuinbouw in Rijsenhout. Hij verbouwde bloeiende potplantjes, maar is hier acht jaar geleden mee gestopt. Hij heeft tijdens zijn werkende leven de hele wereld rondgereisd en zit ook tijdens zijn pensioen niet stil. Hij heeft zijn kassen omgebouwd tot bergruimte en de daken hiervan volgelegd met zonnepanelen. En de goeie energie die hij daarmee opwekt? Die wordt verkocht via Vandebron.

Meer over deze bron

De wereld groener maken met microwieren
“Nu ik op een leeftijd ben gekomen dat ik niet meer in de tuinbouw zit, heb ik een kassencomplex van 9000m2 omgebouwd voor zonnepanelen”, vertelt meneer Bevelander. “Ik hoop daarmee voor het nageslacht wat terug te kunnen doen door duurzaam energie op te wekken zodat zij daar later ook van kunnen genieten.” Naast deze duurzame inslag, heeft hij ook een duurzame hobby: microwieren-productie. Daarmee probeert hij de daken en rotondes in Nederland letterlijk en figuurlijk een stuk groener te maken. Deze algen hebben weinig nodig om te groeien. Ze halen in vergelijking met bomen vijf keer zoveel CO2 uit de lucht en produceren twintig keer meer zuurstof dan bomen.

Goeie energie uit Rijsenhout
Meneer Bevelander is dan wel met pensioen, maar barst nog van de energie en heeft enorm veel plannen om meer kassen vol te leggen met zonnepanelen, zodat hij nóg meer huishoudens kan voorzien van goeie energie. Ook geïnspireerd geraakt door het verhaal van meneer Bevelander? Schrijf je snel in voor goeie energie Vandebron.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.