HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Edens Agri

Zonne-energie van Edens Agri

Op het eerste gezicht lijkt de opslagplaats naast de boerderij van André en Anouk Edens een gewone schuur. Maar, wie beter kijkt ziet dat het dak bestaat uit meer dan 1800 zonnepanelen. “Het idee om het dak te maken van zonnepanelen is een minimalistische vorm van materiaalgebruik en daardoor milieuvriendelijker”, aldus André Edens. Een ander mooi voordeel is dat de zonnepanelen een witte achtergrond hebben en zonlicht doorlaten. Hierdoor gaat er overdag geen elektriciteit door verlichting verloren en blijft er genoeg goeie stroom over voor meer dan 140 huishoudens.

Meer over deze bron

Samen met zijn vrouw Anouk en drie kinderen woont André in een van origine herenboerderij in Nieuw-Beerta. Ze verbouwen suikerbieten en wintertarwe en sinds een paar jaar ook zwart mosterdzaad. Duurzaam ondernemen is belangrijk voor André. “Ik ben ervan overtuigd dat als je op een duurzame manier onderneemt, je anticipeert op de toekomst, ook qua kosten. Ik probeer duurzaam te ondernemen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat het financieel rendabel is”. Een uitdaging gaat André niet snel uit de weg. “Als mensen zeggen dat iets moeilijk is, dan stimuleert mij dit juist!”

De zonnepanelen heeft André zelf geïnstalleerd als dak. Hiervoor moest hij speciaal naar Frankrijk om een cursus in montage te volgen. “In het begin was het wel een beetje zoeken hoe het moest, maar ik leerde snel”. Nu de klus geklaard is, is André alweer op zoek naar een volgende uitdaging. Op de lange termijn wil hij namelijk dat al zijn trekkers worden aangedreven door een elektromotor met waterstof, zodat hij geen diesel meer nodig heeft.

Wil jij ook goeie energie van de Edens Agri? Meld je nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.