HomeEnergiebronnen

Bio-energie van Peter van Roij

Bio-energie van Peter van Roij

Het bedrijf van Peter van Roij droogt, schaaft en lakt al sinds 1986 hout met een PEFC- en FSC-keurmerk. Het bedrijf, Houtindustrie Schijndel, is helemaal zelfvoorzienend op energiegebied en heeft nog nooit fossiele brandstoffen gebruikt. Het resthout dat HIS overhoudt, wordt in een speciale warmtekrachtkoppelingsinstallatie omgezet in elektriciteit. Door de enorme groei van het bedrijf, produceert HIS meer energie dan ze zelf nodig heeft. Daarom verkoopt Peter de goeie energie die hij overheeft via Vandebron.

Meer over deze bron

Nog nooit gedraaid op fossiele brandstoffen
Het bedrijf van Peter van Roij maakt van duurzaam hout vloerdelen. Van het resthout maakt hij energie. Houtindustrie Schijndel droogt, schaaft en lakt al sinds 1986 hout met een PEFC- en FSC-keurmerk. Het bedrijf is helemaal zelfvoorzienend op energiegebied en heeft nog nooit fossiele brandstoffen gebruikt. Het resthout dat HIS overhoudt, wordt in een speciale warmtekrachtkoppelingsinstallatie omgezet in groene elektriciteit en groene warmte. Door de enorme groei van het bedrijf, produceert HIS meer energie dan ze zelf nodig heeft. De energie die het bedrijf overhoudt, wordt doorverkocht via Vandebron.

Doorinvesteren in nóg meer goeie energie
Peter heeft met de opbrengsten van zijn bio-energiecentrale door geïnvesteerd in zonnepanelen. Daardoor heeft hij 3104 zonnepanelen op het dak van zijn bedrijf. Nu kunnen we nog meer goeie energie aanbieden van Peter. Wil jij hem helpen nóg verder door te investeren? Stap snel over!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.