HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Zonnepark Noordveen

Zonne-energie van Zonnepark Noordveen

In Zutphen ligt dicht aan de grond Zonnepark Noordveen, het grootste zonnepark van de omgeving! Met 6.000 zonnepanelen voorziet het park ruim 400 Nederlandse huishoudens van duurzame energie. Sinds januari 2018 is Noordveen aangesloten bij Vandebron en kun jij rechtstreeks via de zon in Zutphen je goeie energie afnemen.

Meer over deze bron

Denk je bij zonnepanelen al snel aan een dak, hier in Zutphen liggen ze op de grond! Een bijzonder historisch stuk grond weliswaar, want het terrein deed vroeger dienst als atletiekbaan van de Zutphense sportvereniging. Nu liggen er 6.000 zonnepanelen en wordt er dus op een heel andere manier goeie energie opgewekt!

Gemeente Zutphen heeft de doelstelling om in 2030 volledig energieneutraal te zijn. Een mooi streven, waarvan de bouw van Zonnepark Noordveen een mooie stap is als duurzame energievoorziening.

Ecorus, de ontwikkelaar van het park, startte in november 2017 met de bouw van Noordveen. Drie maanden later is de bouw voltooid, worden er flink wat bomen aangeplant en bereidt de gemeente zich voor op een groen voorjaar, zowel wat betreft bomen als energie.

Wil jij ook goeie energie van Zonnepark Noordveen? Meld je dan nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.