Zonne-energie van familie Koomans

Het plan voor het aanleggen van zonnepanelen speelt al bij Hugo en Teja sinds 2003. Toen ze het bedrijf verhuisden binnen Waarder moest alles nog opgebouwd worden. De schuur, het huis, zelfs het hek om het land af te scheiden voor de koeien. Omdat ze daar genoeg werk aan hadden, werd het idee voor de zonnepanelen vooruitgeschoven. In 2019 is het uiteindelijk gelukt. Er liggen nu 898 zonnepanelen op het dak van de stal welke, buiten hun eigen verbruik om, voor bijna 70 huishoudens goeie energie opwekken.

Meer over deze bron

Het bedrijf is een echt familiebedrijf. Voor zover Hugo weet, is hij de vierde generatie die de bedrijfsvoering van vader op zoon voortzet. Het begon ooit in West-Brabant in de negentiende eeuw. Inmiddels hebben Hugo en Teja honderd koeien. ‘Als je je van jongs af aan op een boerderij begeeft, is de kans groot dat je als zoon uiteindelijk het bedrijf ook overneemt,’ geeft Hugo aan. Zo is ook zijn zoon Albert geïnteresseerd in een toekomst op de boerderij.

Wil jij ook goeie energie van de familie Koomans? Neem dan contact met ons op voor een energieaanbod of schrijf je meteen in.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.