HomeEnergiebronnen

Windenergie van Arie Noordermeer

Windenergie van Arie Noordermeer

Arie en Gina Noordermeer wonen samen met hun vier kinderen en vijf Schotse Hooglanders op een biologische boerderij in het Noord-Hollandse Middenmeer. Naast het verbouwen van biologische aardappelen, wortels, graan en spruitjes, produceren zij sinds 1994 ook windenergie. Toen hij in 2003 toe was aan iets groters, investeerde hij in een nieuwe windmolen. En inmiddels vangt die genoeg wind om energie te produceren voor circa 600 huishoudens.

Meer over deze bron

Biologisch telen én duurzame energie produceren
Arie en Gina verbouwen alleen biologische producten. Voor Arie was dit een logische stap: “De aarde heb je in bruikleen, dus deze moet je goed behandelen.” Arie nam in 1990 de boerderij over van zijn ouders en vier jaar later plaatste hij zijn eerste windmolen. Een kleintje, die energie produceerde voor zijn eigen bedrijf.

Goeie energie voor 600 huishoudens
Sinds een paar jaar liggen er ook zonnepanelen op het dak van de boerderij in Middenmeer. Hiermee houden ze hun groenten koel en laden ze hun elektrische heftruck op. En de opbrengst van de energie? Dat investeren zij weer direct in hun bedrijf: “Natuurlijke stroom geeft ons energie voor nu en later”, aldus Arie. Krijg jij binnenkort ook goeie energie van Arie en Gina? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.