HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van de familie Peetoom

Zonne-energie van de familie Peetoom

De familie Peetoom heeft een biologisch akkerbouwbedrijf. En het is niet altijd biologisch geweest: sinds 2017 hebben ze de omschakeling gemaakt. Nu groeien er rode bieten, witlof, spinazie en grasklaver op de akkers. Het zijn gewassen die Tom Peetoom moet leren telen, nadat hij de stap naar biologisch boeren heeft gemaakt. “Nu ben ik dus het wiel opnieuw aan het uitvinden”, zegt hij. Op de daken van het bedrijf liggen 1.100 zonnepanelen, waarmee goeie energie wordt opgewekt voor zo’n 60 huishoudens.

Meer over deze bron

In het weekend off-road racen met een buggy
In Flevoland is 12 procent van de boerenbedrijven biologisch. En dit jaar zijn er nog tien boeren aan het omschakelen. Tom is zesde of zevende generatie boer, maar pas de derde generatie in Flevoland. Zijn vrouw Maaike werkt als taxateur. Samen doen ze aan off-road racing met een buggy. Het is een beetje te vergelijken met de Dakar rally. Maaike is de navigator en geeft Tom instructies tijdens het rijden. In een weekend rijden ze zo’n 500 kilometer! En de kinderen zijn ook fanatieke sporters: Wiebe en Puk zitten op judo.

Goeie energie voor 60 huishoudens
Sinds 2015 liggen er 1.100 zonnepanelen op de daken van het bedrijf. Met hun panelen wekken ze goeie energie op voor maar liefst 60 huishoudens aangesloten bij Vandebron. Hoor jij erbij? Doe dan vandaag nog een energiecheck.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.