HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van de Ruiter 3

Zonne-energie van de Ruiter 3

Onderaan de dijk, in Grootschermer, ligt de boerderij van Simon en zijn vrouw Carla. Op de stal waar de koeien, de schapen en de paarden staan, zijn 2300 zonnepanelen gelegd. Deze zonnepanelen wekken naast hun eigen verbruik voor meer dan 200 huishoudens goeie energie op!

Meer over deze bron

SFR Ruiter is een echt familiebedrijf dat in het jaar 1959 is opgericht. Simon en Carla hebben twee dochters, een aantal schapen, twee paarden, 200 koeien en 200 hectare grond. De melk van de koeien wordt gebruikt voor échte Noord-Hollandse kaas. ‘We willen ons bedrijf zo min mogelijk afhankelijk maken van externe partijen’, zegt Simon. Zo zorgen ze onder andere zelf voor het voer van de dieren door gras en maïs te verbouwen. Simon is ook een moderne boer. Naast de investering in zonnepanelen staat hij altijd open voor andere efficiënte maatregelen. Zo zijn alle elektrische apparaten frequentie gestuurd. Dit wil zeggen dat ze alleen stroom verbruiken als ze aan staan. Efficiënt én zuinig dus!

Simon is naast boer ook toezichthouder bij de molenstichting. Hij zorgt ervoor dat de molens in Grootschermer goed onderhouden worden, hiermee wordt het traditionele karakter van de regio in stand gehouden.

Ook goeie energie ontvangen van Simon en Carla? Meld je dan nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.